Isnin, 27 April 2009

Napa Banyak Sangat???

Adakah korang perasan yang entri yang terhasil dalam sejak dua menjak nie boleh dikatakan 'banyak'.Apakah yang berlaku sehingga boleh tercetusnya sebilangan idea sebagaimana terpancutnya lahar dari kawah gunung berapi???Semestinya syukur dipanjatkan pada tuhan kerana menyalurkan ilham untuk berkarya walaupun tangan ini agak kekok dan keras,namun jawapan yang lebih pada 'sabab dan musabab'nya ialah lapangnya masa dan ketiadaan benda berfaedah untuk dilakukan.Berbalik pada entri yang lalu iaitu Sinar Harapan,walaupun saya tahu anda tidak terlintas untuk bertanya namun dengan selamber dan muka control machonya saya menjawab saya sudah lulus dalam peperiksaan wiring walaupun dengan markah kesian.(janji saya lulus,hehehehe).

Jadi ini adalah beberapa keping gambar yang sempat diambil sebagai kenang-kenangan kami bersama walaupun tak semua muka yang interframe. Setelah tiga bulan mengharungi kekacauan jiwa,mengadap daun terup bermain pakau,berluka sana sini bermain wayar,saling caci memaki hamun,berebut-rebut makanan,mengutuk mengata dan sebagainya.Thanks suma,mintak halal makan minum kredit spare-part dan terima kasih atas tunjuk ajar yang diberikan.

Silau mata den



Ketua asrama dan lagu kegemarannya

Jangan la cakap kuat2





Sedikit video untuk tontonan,hehehe...jangan saman saya ye,saya orang susah.....


Aktiviti Di Dalam Kelas

video


Nak Tahu Rahsia????

Ada satu bahagian pada perempuan yang sangatlah peka bila disentuh oleh lelaki.Kerana bahagian itu hanya untuk lelaki yang cukup umur dan bahagian itu mampu membuat perempuan mabuk kepayang dimabuk asmara.

Dimanakah bahagian itu?Mahukah kau tahu???Klik sini ..

Ahad, 26 April 2009

Santai Sebentar...(credit to N-click untuk pictures and entri ini spesel buat anda)

Hujan turun dengan lebatnya ketika saya dan seorang kawan tiba di Anugerah Damai,rumah salah seorang kawan kami yang terletak di Jitra tetapi saya tak boleh menerangkan lagi secara spesifik kerana keadaan hari yang semakin gelap dan cuaca yang muram.(takziah kepada saudara saya yang tinggal di Anugerah Damai atas pemergian ayahandanya tercinta; Al-Fatihah.).Kami singgah di situ kerana ingin menuntut sekeping kertas berwarna kuning keemasan yang menjadi kayu ukur akan kebolehan seseorang pada zaman sekarang.(lu pikir la sendiri pe benda tuh).Sedang kami berbual di ruang tamu,tiba-tiba terpacul dari mulut salah seorang daripada kami cadangan untuk pergi berkelah. Saya sebagai musafir pada waktu itu tidak memberikan sebarang keputusan kerana perjalanan saya agak terbatas ketika berada di 'bumi asing' yang suatu ketika dulu saya amat arif tentang pelan dan koordinasinya. Maka kami memutuskan untuk ke pusat peranginan yang terletak di Yan, iaitu Titi Hayun.

Setelah panjang bermukadimah,maka da tak larat nak tulih ayat skema.(hehehehe......).Kiranya trip ke Kedah kali nie tidak membosankan walaupun hati agak sedikit terguris pada mulanya.(syhhh.... itu rahsia dan mungkin akan diulas pada entri yang mendatang).Antara yang terlibat dalam ekspedisi ini ialah,Sifu addmath,Irfan.Tuan YB,Harith,N-click,Zuhail,Firdaus dan Muaz. Walaupun pada perancangannya lebih ramai yang akan turut serta,tetapi atas kesulitan yang tak dapat dielakkan,Hanya yang dinyatakan di atas sahaja yang meneruskan misi dengan menaiki kenderaan MP-V Toyota Avanza(credits to Irfan n his father sebab sponsor kereta untuk trip nie,walaupun berlaku perkara yang tak diingini pada penghujung perjalanan.Irfan jangan serik ye!!!)Disertakan beberapa foto yang diambil oleh Harith dan Muaz yang lambat berkubang kerana asyik melayan keindahan panorama sekeliling.

Walaupun 'Twisties' menghiasi foto,diingatkan tiada penajaan yang dilakukan oleh syarikat makanan ringan tersebut

Oppp...jangan 'tetomoih' sudah



kesejukan air menjadikan medulla oblongata dan kawasan sekitarnya tak berfungsi dengan baik menyebabkan berlakunya pergerakan di luar kawalan apabila terkena pancaran flash kamera


Walau apapon yang berlaku,posing tetap posing.
Ps:Terkejut beruk kami apabila kenderaan yang kami naiki mengalami masalah di tengah jalan,ditambah dengan hujan lebat dan yang paling tak tahan ialah,kelihatan beberapa orang pelajar sekolah yang bertudung labuh sedang tersenyum-senyum malu.Dalam hati aku tertanya-tanya"diorang senyum kat aku ke???"

Sabtu, 25 April 2009

Pilu Hatiku...

Setelah sakit hati dan jari jemari memetik tali-tali gitar yang menyumbangkan irama membingitkan suasana rumah,saya rasa saya memerlukan rehat.Baru sebentar tadi saya tune gitar menggunakan tuner(saya budak baru jadi tak pandai untuk tune gitar guna telinga) namun gubahan lagu yang terhasil amat menyerabutkan otak(Ya tuhan berilah aku kekuatan untuk mempelajari cabang seni ini).Seperti yang tertera pada moto page ini,memang saya hanya layak bergelar pencinta seni dari menjadi orang seni kerana kemampuanku tak seberapa even untuk mencapai tahap bayang orang-orang seni pun belum tentu.Macam langit dan bumi.Jadi saya pon melayari laman web pilihan ramai,Youtube untuk mencari ketenangan dan ilham. Al-kisahnya saya ingin berkongsi lagu tersebut dengan anda. Maaf jika anda perasan yang saya sering dan mungkin akan memutarkan lagu Retro dalam beberapa entri,ini kerana saya meminati lagu yang bukan pada zaman saya.Saya juga susah untuk meminati sesebuah lagu baru tapi ini tak bermakna saya tak mengikuti perkembangan industri musik kini.Jadi layan aje lah apa yang disajikan;

Hanya Segenggam Setia

Jumaat, 24 April 2009

Selagi ada rindu....


Sebentar tadi sewaktu mata masih lagi kuyu kerana baru bangun tidor,tangan menggapai alat kawalan jauh televisyen lalu menekan punat no 9.Tertera gambar seorang lelaki sedang menyanyikan lagu Cinta Pantai Merdeka,Ya aku kenal dia.Dia amat dikenali dengan panggilan Pak long yang menyanyikan lagu Selagi Ada Rindu(berapa lama asyik dengar lagu nie berulang-ulang kali dulu) dan pencipta lagu Cinta Pantai Merdeka dan Al-Jannah nyanyian Mawi.Kemudian setelah lagu berkumandang,kamera segera difokuskan kembali kepada Aziz Desa dan beliau menceritakan serba sedikit latar belakang Pak Long.Dan lebih mengejutkan dia adalah Ex-Maahadian(sori la aku memang bersemangat bab-bab sekolah nie).Tak sangka aku Maahadian ada yang berjaya dalam seni suara nie,maksud aku dalam aliran selain nasyid.Over all,Wish U all Da Best Pak Long!!!!!!!!!



Khamis, 23 April 2009

I WEAR THESE
1. Copy title kat atas tu.
2. Buat satu sedikit "kenyataan" tentang "Outfit" kegemaran korang,macam pendahuluan.
3. Cari "Outfit" kegemaran korang kat "Google Image Search"
4. Tak kire la ape segala occasion yang korang suke pakai macam gi party ke, gig ke, berak ke.
5. segale pakaian mestilah start dari kepale hingge ke kaki.tak kire la brape banyak pon. accessories pon boleh,yang rare,mane-mane pon boleh.janji termasuk dalam kategori pakaian.
6. letak caption kat setiap gambar.macam brand ke,lagi best kalo ngan harge skali.
7. lastly,buat kesimpulan tentang outfit favourite korang.lantaklah kalau korang ni perasan ke.
8. pedajal 6 orang member korang dengan menge"tag" mereka.=D

Saya seorang yang simple jadi tak memilih dalam berpakaian,actually tak ambil kisah pon ape yang saya pakai.Selalu kat rumah saya cuma pakai Pagoda t shirt,kain dan short.kalau keluar cuma pakai roundneck atau collar,atau kemeja,seluar pula slack or track bottom dan kekadang jean.Lebih senang memakai selipar,tapi kekadang dipaksa pakai kasut.

Nie feveret nie sebab serba guna.selain daripada dipakai,boleh juga digunakan dalam permainan tuju selipar.


Jean aku x penah beli,cuma buat muka seposen mintak dekat bapak-bapak menakan aku,jimat-jimat.

Kena tagged lagi..

ATTENTION*
Once you've been tagged you are supposed to write a note with 16 random things, facts, habits or goals about you.* At the end, choose 16 people to be tagged.* You have to tag the person who tagged you* If I tagged you, it's because I want to know more about you.
-Akuh Budak lelaki(of course)
-Aku suka low-profile(btol,sumpah tak tipu)
-Aku minat giler kat Ujang,Tembakau,Aie,Zint,alif firdaus aziz dan ramai lagi
-aku minat giler ngan kartun
-aku obses ngan ultraman
-aku juga obses ngan kamen rider
-aku minat giler ngan usop sontorian
-aku pemalu depan pompuan
-aku suka men tuju selipar
-x lupa juga aku suka men congkak dan lelayang
-aku penah kurus dulu(tolong la percaya)
-aku nampak 10 tahun lebih tua dari usia(kenapa Waaa!!!!)
-aku makan kalau tension
-aku da gitar tapi tak gheti men(T.T)
-nama aku dalam blog adalah bonzai
-aku dikategorikan sebagai tak cukup inch
haaa....suma da diberi tahu,sekarang nak tagged,sesapa saja yang rasa nak jawap.Jawap la seikhlas hati macam akuh!!!!